Великобританія пообіцяла підтримувати Україну і тиснути на Росію

Великобританія пообіцяла підтримувати Україну і тиснути на Росію
Фото Reuters

Представники Великобританії будуть спонукати Москву до виконання домовленостей в рамках Мінського процесу та її повернення в міжнародне правове поле

Держсекретар у закордонних справах Великобританії Борис Джонсон 11 серпня підтвердив, що Велика Британія підтримує суверенітет і територіальну цілістність України. Про це він сказав під час телефонної розмови з міністром закордонних України справ Павлом Клімкіним, повідомляє прес-служба МЗС України.

Після того, як Клімкін розповів про дії Росії в окупованому Криму та ескалацію конфлікту на Донбасі, Джонсон запевнив, що Велика Британія й надалі продовжуватиме тиск на Росію. Представники країни будуть спонукати Москву до виконання домовленостей в рамках Мінського процесу та її повернення в міжнародне правове поле.

Міністри домовилися зустрітися найближчим часом під час одного з міжнародних заходів. Окрім того, британський колега прийняв запрошення Клімкіна здійснити візит в Україну найближчим часом.

Як відомо, у середу російська ФСБ поширила заяву, про начебто дві спроби українських військових напасти на Крим та влаштувати там теракти, під час яких загинули російський військовий і боєць ФСБ. Український Генштаб назвав ці заяви провокацією, а секретар РНБО Олександр Турчинов – істеричними і брехливими. Після повідомлення ФСБ Путін звинуватив владу України у терорі і пообіцяв «не проходити повз». Крім того він заявив про те, що «не бачить сенсу у нормандських переговорах». 

Нагадаємо, в Головному управлінні розвідки Міністерства оборони України заявили, що в окупованому Криму не затримували жодного співробітника української розвідки. Тим часом окупаційна влада Криму заявила про «негласне оголошення війни». Президент Петро Порошенко назвав фантазіями звинувачення Росії на адресу українських військових у підготовці терактів у КримуЯк повідомлялось, російські пропагандисти заявили, що викрадений російськими силовиками громадянин України Панов нібито визнав свою провину у вигаданій ФСБ історії про підготовку терактів у Криму.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: