Верховний суд розгляне законність заборони російських соцмереж в Україні

Верховний суд розгляне законність заборони російських соцмереж в Україні

Суд відкрив провадження за апеляцією громадянина Вадима Гладуна та громадської організації «Автономна адвокатура»

Верховний суд України (ВСУ) перегляне рішення Вищого адміністративного суду України (ВАСУ), який відхилив позов щодо скасування указу президента Петра Порошенка про заборону в Україні російських соціальних мереж.

Про це йдеться у виробництві ВСУ від 9 серпня 2017 року, опублікованому в Єдиному державному реєстрі судових рішень.

Суд відкрив провадження за апеляцією громадянина Вадима Гладуна та громадської організації «Автономна адвокатура».

«Відкрити провадження у справі за позовом... (громадянина України Вадима Гладуна) і громадської організації Автономна адвокатура до президента України Порошенка П.О. про визнання частково незаконним і скасування указу для перегляду Верховним судом України ухвали Вищого адміністративного суду України від 29 червня 2017 року», – йдеться у рішенні.

Суддя визначив також витребувати зазначену справу з ВАСУ.

ВАСУ 29 липня повернув Гладуну і Автономній адвокатурі їх позов до глави держави. 14 червня ВАСУ також відмовив у задоволенні позову студента університету Києво-Могилянська академія Микити Евстіфеєва до Порошенка про визнання неправомочним указу про заборону в Україні російських соціальних мереж і ряду інших інтернет-ресурсів.

Нагадаємо, указом президента від 15 травня про введення в дію рішення РНБО від 28 квітня 2017 року «Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)» вводяться, серед іншого, санкції проти соціальних мереж ВКонтакте і Однокласники, а також компаній Мейл.Ру, Яндекс і їхніх сервісів на три роки. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: