Вертоліт вперше сів на даху Інституту серця, доставлячи пацієнта (відео)

Вертоліт вперше сів на даху Інституту серця, доставлячи пацієнта (відео)

Лікарі не знали, чи зможе пацієнт пережити довгий переїзд до Києва з Маріуполя, тож вирішили доправити його повітрям

Вертоліт ДСНС транспортував до столиці важкохвору дівчинку з Маріуполя. Про це інформує державна служба з надзвичайних ситуацій, передає «Главком».

Рятувальники повідомили, що вертоліт сів на даху столичного Інституту серця 17 вересня о 14:03.

На борту гелікоптера перебувала 8-річна Поліна з Маріуполя. У дівчинки важка хвороба серця, яка потребує негайного лікування. Рішення про транспортування за допомогою авіації було прийняте, зважаючи на невтішні прогнози місцевих лікарів, які попередили, що дитина може не пережити довгий переїзд до Києва. Тож, як тільки стан Поліни вдалося стабілізувати, вертоліт ДСНС України негайно вилетів з Маріуполя.

Пацієнтку зустрічав особисто директор Інституту серця, лікар-кардіохірург - Борис Тодуров. За його словами, на вертолітний майданчик закладу вперше за десять років здійснена посадка авіаційної техніки з важкою пацієнткою на борту. Він щиро подякував екіпажу ДСНС за допомогу у транспортуванні дівчинки.

«Дуже багато часу витрачається на те, щоб перевезти до нашого Інституту важкохворих пацієнтів наземним транспортом. Завдяки можливості використовувати авіацію та завдяки тому, що є така техніка у нас в Україні — ми можемо врятувати безліч життів, для яких час має вирішальне значення», - зауважив Борис Тодуров.

«Стан дівчинки наразі важкий і вона перебуває у комі. І поки що зарано прогнозувати, як складеться її доля. Однак той факт, що за десять років вдалося змінити спосіб перевезення пацієнтів до Інституту серця у Києві за допомогою авіаційної техніки, дає можливість лікарям врятувати ще більшу кількість життів. Цей випадок також підтверджує те, що для рятувальників ДСНС навіть у день професійного свята, чи у будь-який інший день, найголовнішим пріорітетом завжди є допомога та порятунок людського життя», - зауважили у ДСНС.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: