Виборчу кампанію Макрона атакували хакери, пов’язані з Росією

Виборчу кампанію Макрона атакували хакери, пов’язані з Росією
Спроби проникнути в цифрові носії було зафіксовано ще в грудні
Фото: ВВС

У штабі кандидата у президенти Франції підтвердили спробу проникнення

У виборчому штабі кандидата на посаду президента Франції Еммануеля Макрона повідомили, що кампанія кандидата зазнала атак хакерів, пов’язаних із Росією, передає «Главком» із посиланням на «Радіо Свобода».

Як зазначається, керівник комп’ютерного підрозділу кампанії Макрона Муніра Махджоубі повідомив, що спроби проникнути в цифрові носії було зафіксовано в грудні.

Він підтвердив дані фірми із кібербезпеки Trend Micro, яка нарахувала 160 спроб електронного шпигунства за допомогою хакерської групи Pawn Storm, також відомої як Fancy Bear. Саме цю групу спецслужби США називали підрозділом розвідувальних служб Росії.

«Це серйозно, але нічого не було скомпрометовано», – зазначив при цьому Махджоубі.

Нагадаємо, після виборів у Парижі почалися сутички з поліцією. У першому турі президентських виборів у Франції екс-міністр економіки Еммануель Макрон набрав 23,75% голосів, лідер партії «Національний фронт» Марін Ле Пен друга з результатом 21,53%.

Як повідомляв «Главком», політолог Володимир Фесенко в ексклюзивному коментарі розповів, що Макрон не допустить визнання Криму російським.

ЗМІ пишуть, що у разі перемоги Макрона у другому турі президентських виборів постане питання формування більшості у парламенті.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: