Вибори на півночі Німеччини: оглядачі прогнозують успіх антимігрантської партії

Вибори на півночі Німеччини: оглядачі прогнозують успіх антимігрантської партії
Фото з відкритих джерел

Очікується падіння популярності партії Меркель та збільшення кількості голосів за антиімігрантську силу «Альтернатива для Німеччини»

У неділю на півночі Німеччини, у регіоні Мекленбург-Передня Померанія, тривають місцеві вибори. Очікується, що вони засвідчать втрату популярності партії ХДС/ХСС, представником якої є канцлер Німеччини Ангела Меркель, повідомляє Радіо Свобода.

Водночас, за даними опитувань, вибори продемонструють подальше зростання популярності партії «Альтернатива для Німеччини», що будувала свою кампанію на антимігрантських гаслах.

Мекленбург-Передня Померанія – найбідніший і найменш заселений регіон Німеччини.

У березні цього року місцеві вибори відбулися у ще трьох регіонах країни і також засвідчили втрату ХДС/ХСС популярності серед населення.

Рік тому Ангела Меркель, яка очолює німецький уряд, ухвалила рішення відкрити кордони країни для біженців, які шукали притулку у Євросоюзі. У 2015 році, за даними профільного відомства, Німеччина прийняла до 1 мільйона мігрантів, у 2016 році очікується прийом іще близько 300 тисяч.

Рішення Меркель попервах отримало суспільну підтримку, однак зрештою завдало удару по її рейтингу – через побоювання німців щодо того, що підтримка мігрантів і зокрема їхнє працевлаштування може завдати удару по економіці.

Восени 2017 року у Німеччині відбудуться парламентські вибори.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: