Вибори у Росії: ЦВК погрожує судитися з усіма, хто скаже про «каруселі»

Вибори у Росії: ЦВК погрожує судитися з усіма, хто скаже про «каруселі»
РИА Новости

Памфілова назвала повідомлення про порушення «істериками» та пообіцяла подавати в суд «за усвідомлену спробу дискредитувати вибори»

Голова ЦВК РФ Елла Памфілова назвала заяви про порушення під час голосування на виборах до Держдуми - зокрема «каруселі» з відкріпними -  «істериками» та пригрозила авторам подібних заяв позовами за наклеп.

Про це Памфілова заявила 18 вересня, пише ТАСС.

«З відкріпними - це повна нісенітниця. Намагаються знову істерити і спекулювати темою відкріпних, що там якісь «каруселі», - заявила вона.

За словами Памфілової, особливо це стосується Москви і Московської області, де «незначну кількість» відкріпних.

Також вона заявила, що буде «подавати в суд за наклеп, за усвідомлену спробу дискредитувати вибори».

«Якщо є якісь факти - нехай нам надсилають, ми тут же будемо реагувати», - пообіцяла вона.

Раніше Памфілова заявила, що вибори депутатів Держдуми 7-го скликання проходять в РФ «практично без порушень», винятком став Алтайський край.

Разом з тим у мережі протягом дня регулярно з'являються відео з різних дільниць у різних містах, на яких зафіксовано вкидання бюлетенів членами комісій та сторонніми особами, а не виборцями.

Зокрема, у Барнаулі повідомили про підготовку схеми «круїзного голосування»: найняті студенти приходять на виборчі дільниці, отримують від нібито корумпованих членів виборчкомів бюлетені старих людей, які зазвичай не беруть участь у виборах, заповнюють їх і кидають в урни.

Користувач соцмереж у Ростові виклав відео тактики «Стіночка», де відверте вкидання бюлетенів членом виборчої комісії прикривають своїми тілами двоє інших членів комісії.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: