Вибори в Грузії: опозиціонери заявляють про фальшування результатів владою

Вибори в Грузії: опозиціонери заявляють про фальшування результатів владою
Опозиційні політсили заявляють про фальшування виборів

ЄНР, «Єдина Грузія», Трудова партія та «Альянс патріотів» заявили про фальсифікацію результатів

За даними підрахунку голосів із 60% виборчих дільниць на парламентських виборах, що відбулися у Грузії 8 жовтня, перемагає правляча «Грузинська мрія», підтримувана мільярдером Бідзіною Іванішвілі, з 50% голосів.

На другому місці - опозиційна, пов'язана із Міхеїлом Саакашвілі партія «Єдиний національний рух» (ЄНР) із 26,65% голосів.

При цьому опозиційні політсили заявляють про фальшування виборів, передає DW. «У нас вкрали голоси. Ми захищатимемо їх», - заявила на виступі перед прихильниками голова штабу ЄНР Ніка Мелія, яка переконана у виграші саме її партії.

Проросійська «Єдина  Грузія» Ніно Бурджанадзе, Трудова партія та «Альянс патріотів» також заявили про фальсифікацію результатів. Бурджанадзе стверджує, що вибори були нечесні та непрозорі, партія їх не визнаватиме. Прем'єр-міністр Георгій Квірікашвілі, однак, наголошує, що вибори були «справді прозорі та чесні, які міцно зцементують грузинську демократію». Спостерігачі, як і опозиціонери, також заявили, що під час передвиборчої кампанії у правлячої партії були нечесні переваги, зокрема фінансові.

Нагадаємо, за результатами екзит-полів «Грузинська мрія» набрала 39,9%, ЄНР - 32,7%.


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: