Вибори в Німеччині: соціал-демократи йдуть в опозицію, а праві популісти обіцяють проблеми Меркель

Вибори в Німеччині: соціал-демократи йдуть в опозицію, а праві популісти обіцяють проблеми Меркель
Партію СДПН на виборах очолював Мартін Шульц

«Альтернатива для Німеччини» обіцяє переслідувати Меркель

Заступниця голови Соціал-демократичної партії Німеччини (СДПН) Мануела Швезіґ після оприлюднення прогнозів щодо результатів виборів до Бундестагу заявила, що партія піде в опозицію.

«Ми це зробимо», - зазначила вона в коментарі телеканалу ZDF.

«Сьогодні для нас закінчується «велика коаліція», - відзначила вона. Це підтвердив і глава фракції соціал-демократів Томас Опперман.

Згідно із прогнозом, СДПН отримує близько 20 відсотків голосів виборців, що більш ніж на п'ять відсотків менше, ніж на виборах 2013 року. Це - найгірший результат для соціал-демократів після Другої світової війни.

Водночас лідер списку правопопулістської партії «Альтернатива для Німеччини» Александер Ґауланд заявив, що його політична сила чинитиме сильний тиск на канцлерку Анґелу Меркель.

«Ми будемо переслідувати пані Меркель», - пообіцяв політик після оприлюднення прогнозів щодо результатів виборів до Бундестагу. Згідно з прогнозом, його партія отримує 13,5 відсотків та посідає третє місце.

Відповідно до екзитполів, на виборах перемагає блок «Християнсько-демократичний союз/Християнсько-соціальний союз» із 32,5% голосів виборців, СДПН стає другою – у неї близько 20%. Третьою соціологи назвали «Альтернативу для Німеччини» - 13,5%, четвертою – «Вільну демократичну партію» із 10,5%. П’яте і шосте місце згідно з екзитполами – у «Зелених» (9,5%) та «Лівої партії» (9%).

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: