Вибори в США: відставка Манафорта не зняла питань про зв’язки Трампа з Путіним

Вибори в США: відставка Манафорта не зняла питань про зв’язки Трампа з Путіним

У США представники кампанії демократа Гілларі Клінтон на виборах президента країни продовжили критикувати кандидата-республіканця Дональда Трампа

Про це пише Радіо Свобода.

Той факт, що він відправив у відставку свого керівника виборчої кампанії Пола Манафорта, не знімає питань щодо його дружніх відносин із Росією і її президентом Володимиром Путіним, заявив у п’ятницю менеджер кампанії демократів Роббі Мук.

За його словами, «можна позбутися Манафорта, та це не кладе край дивній прихильності, яку Трамп має до Путіна».

Пол Манафорт був тривалий час одним із провідних радників і політтехнологів Віктора Януковича, зокрема, сприяв його обранню на посаду президента України, і його Партії регіонів. У США Януковича й Партію регіонів сприймають як проросійських.

У п’ятницю Трамп відправив Манафорта у відставку з посади керівника його виборчої кампанії після нових викриттів, пов’язаних із так званою «чорною касою» Партії регіонів часів Януковича. Її документи, як виглядає, свідчать про незаконні тіньові виплати готівкою значних сум.

Серед імен тих, кому призначались ці суми, було, серед інших, і ім’я Манафорта, хоча немає доказів, що ці кошти до нього дійшли – сам він заперечує це. Крім того, Манафорт не зареєстрував належним чином у США своєї лобістської держави на користь представників іноземної держави, як вимагає американське законодавство.

У перебігу кампанії у США Трамп неодноразово давав знати про свої симпатії до Путіна, у Росії державні засоби інформації теж особливо схвально відгукуються про кандидата-республіканця.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: