Вибух автомобіля в Києві: загиблий виявився керівником спецназу розвідки Міноборони - ЗМІ (оновлено)

Вибух автомобіля в Києві: загиблий виявився керівником спецназу розвідки Міноборони - ЗМІ (оновлено)

Поліція відкрила провадження за статтею «теракт»

Під час вибуху автомобіля в Києві загинув керівник спецназу розвідки Міноборони Максим Шаповал, повідомляє  «Українська правда» із посиланням на власні джерела.

Водночас офіційно директор департаменту комунікацій МВС Артем Шевченко поінформував, що загиблий - військовослужбовець ЗСУ.

«Внаслідок цього злочину є один постраждалий, він загинув. Оскільки він є діючим військовослужбовцям, то, ймовірно, прокуратура буде визначати підслідність розслідування цього кримінального виробництва, яке зареєстроване за ст. 258 «теракт» слідчим відділом ГУ Нацполіції в Києві. Оскільки потерпілий військовослужбовець ЗСУ, підслідність, швидше за все, буде змінена. Інший постраждалий - літній чоловік, його забрала швидка, його життю нічого не загрожує... Зараз працюють оперативники», - сказав він.

Шевченко також зазначив, що в авто спрацював вибуховий пристрій. «Який пристрій, якої потужності, саморобний або стаціонарне, буде встановлено після проведення слідчих дій», - сказав він і додав, що загиблий військовослужбовець 1978 року народження.

За словами Шевченка, на місці події працюють оперативники Нацполіції, до слідства притягнуті представники СБУ і прокуратура. «На даний момент картина злочину свідчить про те, що це спланований теракт, саме за такою статтею слідчі Нацполіції внесли це в ЄРДР», - резюмував він.

Як повідомлялося, сьогодні вранці у Солом'янському районі Києва вибухнув автомобіль - Mercedes чорного кольору. Уламки машини розкидало по всій дорозі.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: