Вибух у Голосієві: Київгаз назвав можливі причини

Вибух у Голосієві: Київгаз назвав можливі причини
Фото:  Київгаз

Представники компанії провели попередній огляд газового обладнання у квартирі і встановили, що газова плита не могла бути джерелом вибуху або витоку газу

ПАТ «Київгаз» заявляє, що вибух у будинку на вулиці Бурмістенка, 12 міг спричинити сторонній газовий балон, вибухівка, або намагання мешканки скоїти самогубство.

Про це повідомляє прес-служба компанії у facebook.

«Найбільш вірогідною є одна з наступних версій: предметом вибуху міг стати сторонній газовий балон або вибухівка; мешканка квартири могла вчинити самогубство», - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що представники компанії провели попередній огляд газового обладнання у квартирі і встановили, що газова плита не могла бути джерелом вибуху або витоку газу.

«Важливо розуміти, що вибухонебезпечну суміш утворює концентрація природного газу на рівні від 5 до 15% за обсягом у суміші з повітрям», - йдеться в повідомленні.

Щоб у подібній квартирі створити вибухонебезпечну концентрацію необхідно мінімум 4 години наповнювати приміщення газом, використовуючи для цього всі газові конфорки та духовку, які працюватимуть на повну потужність. Крім того, приміщення має бути повністю закрите та знаходитись у герметичному стані.

«Квартиру, яка стала епіцентром події, було облаштовано дерев'яними вікнами, які не здатні забезпечити повну герметичність, що майже унеможливлює вірогідність вибуху», - повідомили у «Київгазі».

Нагадаємо, вибух у будинку стався 26 липня близько 15:55. На місці вибуху було знайдено загиблу особу. 

27 липня 36 осіб переселились у тимчасове житло.

Наразі рятувальники розбирають завали на місці вибуху.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: