Вибухи на складах: вінницька влада заперечує хімічне забруднення повітря

Вибухи на складах: вінницька влада заперечує хімічне забруднення повітря

По місту розповсюджуються чутки стосовно забруднення повітря у зв’язку із пожежею на складах

Вінницька міська рада спростовує чутки про хімічне забруднення повітря через пожежу на складах у Калинівці. Про це повідомляє відділ з питань надзвичайних ситуацій, мобілізаційної і оборонної роботи та режиму секретності Вінницької міської ради.

«По місту розповсюджуються чутки стосовно забруднення повітря у зв’язку із начебто пожежею на хімічних складах в районі міста Калинівка. Увага!!! Дана інформація не відповідає дійсності», - наголошується в повідомленні.

Зазначається, що за повідомленнями оперативних чергових Департаменту цивільного захисту Вінницької облдержадміністрації та Головного управління Державної служби з надзвичайних ситуацій у Вінницькій області, хімічна, екологічна та радіаційна обстановка в регіоні – у нормі.

Жителів закликають зберігати спокій і не піддаватись на провокації.

Нагадаємо, раніше Генеральний штаб Збройних сил України спростовав чутки про наявність хімічної зброї на складах, які горять у Калинівці Вінницької області.

Нагадаємо, що в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Начальник Генерального штабу Віктор Муженко виїхав у Вінницьку область, де горять склади зі зброєю.

Крім того, оперативно-слідча група СБУ спільно з іншими правоохоронцями працює на місці пожежі на військових складах н.п. Калинівка, що на Вінниччині.

Військовою прокуратурою внесено відомості до ЄРДР за ознаками злочину, передбаченого ст. 113 Кримінального Кодексу України за фактом вчинення диверсії на території військової частини.

Президент України Петро Порошенко скликає військовий кабінет за участі прем'єр-міністра, секретаря РНБО, міністра оборони, начальника Генштабу, голови СБУ, а також керівництва Нацполіції, Нацгвардії та Служби надзвичайних ситуацій одразу після їх повернення з Вінниці.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: