Вибухи під Вінницею: спостерігається поодинока детонація боєприпасів

Вибухи під Вінницею: спостерігається поодинока детонація боєприпасів

Відкритих осередків горіння немає

На військових складах у Вінницькій області після пожежі та вибухів станом на 20:00 суботи, 30 вересня 2017 року, відкритих осередків горіння немає, проте досі спостерігається поодинока детонація боєприпасів.

Про це повідомляє прес-центр Держслужби з надзвичайних ситуацій.

«Станом на 20:00 30 вересня 2017 року відновлено газопостачання 11 тис. 983 абонентам», - йдеться в повідомленні.

За даними відомства, до виконання завдань із гуманітарного розмінування населених пунктів і територій залучено зведений піротехнічний загін ДСНС загальною чисельністю 108 осіб та 41 одиницю спеціальної техніки.

«Піротехніками ДСНС продовжується виконання заявок від населення щодо виявлення підозрілих предметів. Усього з початку виконання робіт отримано 288 заявок, із них виконано - 280. Обстежено на наявність вибухонебезпечних предметів 7800 га територій у 5 населених пунктах (у Калинівському районі - 3, у Вінницькому - 2)», - доповіли в ДСНС.

Там також додали, що нині проводиться очищення від вибухонебезпечних предметів місцевості за межами населених пунктів у 10-ти кілометровій зоні навколо арсеналу.

За інформацією рятувальників, у ході проведення робіт із гуманітарного розмінування виявлено 439 вибухонебезпечних предметів, розкиданих вибухами.

Нагадаємо, що в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Військові експерти вказують на ознаки теракту у вибухах під Вінницею.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Станом на ранок 30 вересня на території військового складу Міністерства оборони поблизу м. Калинівка у Вінницькій області спостерігається поодинока детонація боєприпасів.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: