Вибухи в Калинівці сталися всередині арсеналу, а не через зовнішні фактори – інститут судекспертизи

Вибухи в Калинівці сталися всередині арсеналу, а не через зовнішні фактори – інститут судекспертизи

На даний момент розглядається дві причини займання на складі з боєприпасами в Калинівці

Перші вибухи в Калинівці відбулися всередині сховища з «Тюльпанами» і в закритому бункері з «Ураганами». Про це під час засідання комітету Верховної Ради з питань Національної безпеки і оборони повідомив директор київського науково-дослідного інституту судових експертиз Олександр Рувін.

«Ми розуміємо, що вибухи сталися всередині складів. Було два потужних вибухи. Один - це відкрите сховище, де лежали «Тюльпани», вони були складовані, і другий - це бункер з «Ураганами». Він ззовні ніякої можливості ініціювати вибух не міг, він повністю закритий, бетонний, там була ракетна база, це сховища з бетонними дверима шириною в метр. Туди потрапити ззовні нічого не могло. Тим більше, жодного оснащеного боєприпасу там не було», – зазначив Рувін.

Він додав, що на даний момент розглядається дві причини займання на складі з боєприпасами в Калинівці.

«Ми вивчаємо всі причини. Ми вже розібралися з версіями, у нас їх дві причини. Я думаю, що найближчим часом слідство їх оприлюднить, я не маю права», – додав офіцер.

У той же час заступник міністра оборони Ігор Павловський зазначив, що інформація про те, що начальник складу в Калинівці раніше обіймав керівні посади в Балаклії та Сватовому не підтверджується.

«До цього він був головним інженером в Ічні, а до того – воював командиром дивізіону у складі 55-ї артилерійської бригади», – зазначив Павловський.

Як повідомляв «Главком», в ніч на 27 вересня в селищі поблизу Вінниці сталися вибухи на складах з боєприпасами та зброєю.

Військова прокуратура внесла до ЄРДР відомості за фактом вчинення диверсії у місті Калинівка Вінницької області, де напередодні сталася пожежа на військових складах, загалом відпрацьовуються чотири основні слідчі версії вчинення кримінального правопорушення.

Збройні сили України посилили охорону військових об'єктів по всій країні. 

Президент Петро Порошенко звернувся до керівників Генпрокуратури, СБУ, Нацполіції з вимогою знайти і притягнути до відповідальності винних у трагедії в Калинівці Вінницької області.

Про перебіг подій на місці вибуху боєприпасів читайте тут.

Читайте також статтю «Главкома»: Провісники Апокаліпсиса. Що передувало вибухам у Калинівці і чому про це мовчить влада?


Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: