Віце-президент США назвав Росію однією із загроз для збереження миру

Віце-президент США назвав Росію однією із загроз для збереження миру
Віце-президент США Майк Пенс

Росія продовжує зазіхати на суверенітет свого сусіда, намагається силою перекреслити кордони, заявив Пенс

Головна задача ООН полягає в збереженні миру на планеті, але кілька країн і терористичних угруповань, в тому числі Росія, намагаються зруйнувати мирний баланс.

Про це заявив у своїй промові під час засідання Ради Безпеки ООН віце-президент США Майк Пенс, передає «Укрінформ».

«Ми зібралися для того, щоб обговорити те, що я вважаю найважливішим завданням ООН – збереження миру», - розпочав промову віце-президент США.

Він зауважив, що нині світ знову зіштовхнувся з тими, «хто загрожує нам хаосом і терором, хто намагається підірвати суверенітет і безпеку». У цьому зв'язку він назвав ряд таких загроз.

«У Східній Європі Росія продовжує зазіхати на суверенітет свого сусіда, намагається силою перекреслити кордони», - зауважив Пенс.

Крім того, за його словами, «радикальний ісламський тероризм продовжує варварські напади» – в Барселоні, Парижі, Лондоні. На Близькому сході «провідний спонсор тероризму» дестабілізує регіон і нахабно загрожує безпеці суверенних держав.

«Безрозсудний режим Північної Кореї здійснює свою ядерну програму й програму зі створення балістичних ракет і зараз загрожує всьому світу загибеллю великої кількості людей», - наголосив Пенс.

Віце-президент США виступив з такою промовою на засіданні Ради Безпеки, присвяченому миротворчим операціям ООН. Він також повторив заяву президента Трампа про необхідність реформування ООН з метою досягнення більшої ефективності в забезпеченні миру.

«Главком» також повідомляв, що президент України Петро Порошенко і віце-президент США Майкл Пенс покинули залу міністерського засідання Радбезу ООН щодо підтримання миру перед виступом глави російського міністра закордонних справ Сергія Лаврова.

Зазначимо, президент України під час свого виступу на засіданні Радбезу ООН продемонстрував паспорти військових РФ, які воювали на Донбасі та були схоплені в полон.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: