Віце-спікер Геращенко розповіла, що Путін говорить про Медведчука

Віце-спікер Геращенко розповіла, що Путін говорить про Медведчука

Геращенко зазначила, що Медведчук має контакт з іншою стороною і це важливо для того, щоб витягувати заручників

Перший віце-спікер Верховної Ради Ірина Геращенко в інтерв'ю «Цензор.НЕТ» розповіла про роль Медведчука у звільненні українських полонених і про те, як долає ідеологічні розбіжності з головним переговірником.
Геращенко нагадала, як в листопаді 2015 року Службою безпеки України було створено спеціальну групу зі звільнення заручників.
«СБУ виходила з того, що українська сторона має використовувати всі можливості для того, щоб витягнути наших людей; отже, до неї (групи. – Ред.) повинні увійти люди, які мають можливість увійти в діалог з тією стороною. Під іншою стороною я маю на увазі і Російську Федерацію, і представників так званої влади окупованих територій. До цієї групи увійшли тоді заступник глави СБУ Василь Грицак, його радник Тандіт і Віктор Медведчук. Саме він веде діалог з іншою стороною. В гуманітарну підгрупу Медведчук також був делегований, і головна його місія – звільнення заручників. Так, він має контакт з іншою стороною і це важливо для того, щоб витягувати заручників», – розповіла перший віце-спікер.
Вона також зазначила, що у неї з Медведчуком ідеологічно різні погляди на дуже багато речей.
«Проте в гуманітарній групі ми працюємо виключно в питаннях звільнення полонених. А що стосується Віктора Медведчука, то він веде переговори з іншою стороною. У телефонних переговорах з президентом України Путін каже: «Так, ці досьє треба передати пану Медведчуку, і він продовжить цю роботу». І він вів ці переговори», – додала Геращенко.
На запитання журналіста про те, як працюється в команді з людиною, яка не поділяє твоїх ідеологічних переконань, Геращенко відповіла так: «Для мене дуже важливо звільнити хлопців. Мене туди делегували, і якщо для мене в моїй тамтешній роботі є речі зовсім неприйнятні, я повинна звідти піти. А для мене важливою є Україна. Без пафосу. Я ніколи не поступлюся своїми принципами. Мої політичні погляди також відомі. У тому числі й пану Медведчуку. Включаючи моє ставлення до тем Україна–ЄС, Україна–НАТО, Україна–Росія. Ми не порушуємо ці питання під час засідань Мінської групи. Там іде розмова про звільнення заручників», – пояснила віце-спікер.
Відповідаючи на запитання, ким вважає себе в групі Медведчук, Геращенко наголосила, що питання поставлено некоректно.
«Я все-таки вважаю за краще говорити про себе, а не про інших, це некоректно. Я справді вважаю за необхідне шукати всі можливі політико-дипломатичні шляхи врегулювання конфлікту; по-друге, хочеться принести хороші звістки рідним заручників; і по-третє, використовувати будь-який шанс для того, щоб допомогти Україні і ускладнити життя Російській Федерації як країні-агресору. А хто, ким, де себе вважає – це питання до них», – зазначила вона.
При цьому Геращенко впевнена, що в ситуації, в якій опинилася наша країна, «дуже важливо мати мудрість. І хитрість».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: