Віце-спікер Сироїд обурена тим, як українська влада постійно «дурить Путіна»

Віце-спікер Сироїд обурена тим, як українська влада постійно «дурить Путіна»
Оксана Сироїд

Сироїд категорично проти прийняття закону про вибори на Донбасі

Віце-спікер Верховної Ради Оксана Сироїд вважає, що ні в якому разі не можна приймати закон про вибори на Донбасі. Про це вона сказала в інтерв'ю «Главкому».

Коментуючи меседжі, що закон про вибори – це ще не вибори, Сироїд зазначила: «Ну, так-так, давайте обдуримо Путіна. Я дуже це люблю, коли у нас усі «обдурюють Путіна». Я не збираюся в це бавитися, бо можна й державу одного дня втратити. Ця ж пастка замкнеться в один момент, ми й не зчуємося. Це вже все було в історії, починаючи від Батуринських дарів та Переяславської ради. Нічого не змінилося, росіяни завжди були однаковими в цьому плані. Все, що ми можемо робити, – просто стояти на своєму».

На її думку, багато кого з наших партнерів така позиція України навіть дратує. «Є великий комплекс у німців у їхньому спілкуванні з росіянами після Другої світової війни. Вони не можуть фізично сваритися з росіянами через цей комплекс. При цьому канцлер Німеччини Ангела Меркель доклала чимало зусиль, аби цей процес тримати на плаву, вона поклала туди фактично свій особистий політичний капітал. Але я також розумію, що для них важливий передусім інтерес Німеччини. Вони хочуть мати нормальні взаємини з Росією. І Україна в цьому випадку є фактором роздратування. Бо ж поки не було війни Росії проти України, вони ж нормально жили з Росією. І щоб повернутися до нормальних відносин з Росією, їм важливо що-небудь зробити з Україною. Я розумію їхній інтерес, але в нас є свій», - сказала Сироїд.

За її словами, вже частина німців починає це розуміти. Під час однієї з останніх поїздок німці мені казали: ви знаєте, це була наша помилка, що ми сприймали Україну через призму Росії», - розповіла Сироїд. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: