Від Ради вимагають обмежити виїзд нардепів за кордон

Від Ради вимагають обмежити виїзд нардепів за кордон
Заборона на виїзд за кордон

Законопроект передбачає обмеження щодо виїзду народного депутата за кордон у випадку, якщо до парламенту внесено подання на позбавлення його недоторканності

Група народних депутатів України вимагає негайного винесення на голосування до сесійної зали Верховної Ради законопроекту 5038, який передбачає обмеження щодо виїзду народного депутата за кордон у випадку, якщо до парламенту внесено подання на позбавлення його недоторканності. Про це повідомила один із співавторів законопроекту Ірина Суслова. 

За її словами, ще в серпні 2016 рок з ініціативи 24-х депутатів в парламенті зареєстрований цей законопроект, де чітко прописана заборона виїзду народного обранця за кордон після відповідного подання Генпрокуратури. 

Даний законопроект має позитивний висновок парламентського Комітету у закордонних справах. 

«На жаль, досі цей важливий документ не поставлений на голосування. Це означає, що в законодавстві й далі залишається дірка, й завтра чи післязавтра чергові правопорушники з числа нардепів знову накивають п’ятами, а ми лише будемо розводити руками. Щоб раз і назавжди зняти цю проблему я та мої колеги-співавтори законопроекту вимагаємо від керівництва парламенту, щоб законопроект 5038 був проголосований в сесійному залі», - відзначила Суслова. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: