Віддати Донбас Путіну згодні лише 2% українців - опитування

Віддати Донбас Путіну згодні лише 2% українців - опитування
Найбільша підтримка надання автономного права ОРДО і ОРЛО – на Сході (28%)

Кожен п'ятий респондент схиляється до можливості надання окупованому Донбасу більшого рівня автономії у складі України

Політичне майбутнє окупованих територій Донецької і Луганської області 55% українців бачать у складі України на довоєнних умовах, свідчать дані опитування фонду «Демократичні ініціативи» і Центру Разумкова.

Ще кожен п'ятий респондент (20%) схиляється до можливості надання цим територіям більшого рівня автономії у складі України. Підтримали самостійне існування цих утворень 7% респондентів, приєднання їх до складу Росії - 2% громадян.

egw

Як зазначають соціологи, порівняно з минулим роком скоротилася підтримка пропозиції надати більше прав нині непідконтрольним територіям. Найбільша підтримка надання автономного права ОРДО і ОРЛО – на Сході (28%), але й там це меншість, більшість (47%) воліє, щоб ці території залишалися у складі України у довоєнному статусі.

Дослідження провели Фонд «Демократичні ініціативи» та соціологічна служба Центру Разумкова з 9 по 13 червня 2017 року серед 2018 респондентів у всіх регіонах України за винятком окупованих Росією територій. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: