Відомий український виробник тканин заявив про наклеп та інформаційний рекет

Відомий український виробник тканин заявив про наклеп та інформаційний рекет

За інформацією ЗМІ, правоохоронні органи претензій до роботи «Текстиль-Контакт» не висували

Інформаційний рекет в  Україні набирає нових форм. Жертвами інформаційних атак у соціальних мережах дедалі частіше стають українські підприємства, а найпопулярнішим методом знищення ділової репутації стає болюча для всіх українців тема – звинувачення у торгівлі з терористами.

Про це йдеться у розслідуванні телеканалу «ЗІК» «Війна проти бізнесу на сторінках соціальних мереж», у якому, зокрема, детально ілюструється приклад відомого національного виробника тканин – компанії «Текстиль-Контакт», що зіткнулася з інформаційним рекетирством з боку бізнес-конкурентів.

Автор матеріалу детально розібрав «кейс» «Текстиль-Контакту» після того, як на підприємстві заявили, що потерпають від публікацій з сумнівними фактами, та привернули до цього увагу ЗМІ. 

«Нещодавно «Текстиль-Контакт» почали активно звинувачувати у співпраці з бойовиками, виробництві на території «ДНР» тканини та навіть неякісної форми для української армії. За легендою, яку поширюють у соцмережах, власники «ТК» нібито домовившись із терористами, і надалі використовують виробничі потужності в Донецьку», - пише автор статті.

За інформацією ЗМІ, правоохоронні органи претензій до роботи «Текстиль-Контакт» не висували.

«В протиправних діях компанію звинувачує блогер Ігор Савчук, який представляється волонтером центру «Миротворець». На його сторінці у Фейсбук та у власному блозі протягом двох тижнів з’явилося понад 30 матеріалів проти «Текстиль-Контакт»», - йдеться у матеріалі.

Журналісти  відзначають, що блогер, зокрема, базує свої «викривальні» матеріали на незаконності тендерів, в яких бере участь «Текстиль-Контакт». Буцімто компанія використовує підставних власників (працівників «ТК») і підставні компанії, які беруть участь у тендерах, але належать керівнику «ТК». 

Авторка матеріалу, проводячи власне розслідування, звернулася до керівництва компанії «Текстиль-Контакт» з проханням відповісти на звинувачення, які поширюють в Інтернеті. «З приводу обвинувачень щодо наших працівників, то можемо говорити навіть про відповідальність за наклеп. Зазначимо, що жодного тендеру, про які йдеться в публікаціях Савчука, «Текстиль-Контакт» не вигравали», - відповіли у компанії.

Керівництво «Текстиль-Контакт» певне, – серія публікацій про їх недобросовісність має замовний характер: «Ніякої діяльності компанія «ТК» в окремих районах Донецької області не веде, оскільки завод «законсервовано», його роботу припинено. Склад, який раніше компанія орендувала за адресою проспект Лагутенка, 13, наразі нам не належить і стосунку до його роботи ми не маємо».

Під час спілкування з журналістами представники компанії також зазначили, що автор у якості доказів використовує лише збіг фізичної адреси складських приміщень «Текстиль-Контакт» і «ТК-РИЕЛИНВЕСТ», а також спільний домен, який нещодавно отримав перереєстрацію (обслуговується московським хостингом). 

Припущення блогера керівництво компанії спростовує: «Домен, який ще в 2004 році створив колишній дилер «ТК», наразі нам не підконтрольний. Сьогодні ця людина надає свої послуги іншій організації, яка працює на території «ДНР». Тому доступу до домену нинішні працівники «ТК» не мають».

У статті також зазначається, що сам Ігор Савчук акцентує, що своє розслідування проводить як волонтер в інтересах сайту «Миротворець». Керівництво «Текстиль-Контакту» скерувало запит до «Миротворця» і отримало відповідь від керівника центру Романа Зайцева: «Центр Миротворець не має ніякого відношення до згаданих у Вашому листі подій…»

Автор розслідування зазначає, що зверталася за коментарем до Ігоря Савчука на його сторінці у Фейсбуці, проте відповідь від блогера на надійшла.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: