Відсьогодні «закон Савченко» більше недійсний

Відсьогодні «закон Савченко» більше недійсний
Засуджений у місці відбування покарання

Набув чинності закон, який скасовує врахування терміну перебування людини у СІЗО у термін ув'язнення за так званим законом Савченко

Закон України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення», який скасовує врахування терміну перебування людини у СІЗО у термін ув'язнення за «законом Савченко», набув чинності.

Закон був опублікований в офіційній газеті Верховної Ради «Голос України» 20 червня і набуваэ чинносты наступного дня після опублікування, тобто сьогодні, 21 червня.

Нагадаємо, 18 травня Верховна Рада скасувала так званий закон Савченко, який передбачає врахування терміну перебування людини у СІЗО у термін ув'язнення. За відповідні зміни до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення проголосували 227 народних депутатів.

17 червня президент України Петро Порошенко підписав Закон України «Про внесення зміни до Кримінального кодексу України щодо правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення» № 2046-VIII.

Ухвалення законодавчого акту спрямоване на покращення стану забезпечення та захисту прав і свобод людини і громадянина, власності, громадського порядку та громадської безпеки від злочинних посягань.

Законом пропонується викласти в новій редакції частину п'яту статті 72 «Правила складання покарань та зарахування строку попереднього ув'язнення» Кримінального кодексу України відповідно до якої, попереднє ув'язнення зараховується судом у строк покарання у разі засудження до позбавлення волі день за день або за правилами, передбаченими у частині першій цієї статті.

Згідно із законом, при призначенні покарань, не зазначених в частині першій цієї статті, суд, враховуючи попереднє ув'язнення, може пом'якшити покарання або повністю звільнити засудженого від його відбування.

Закон набуває чинності з дня, наступного за днем його опублікування.

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: