Відставка Флінна додала гостроти розслідуванням дій російських хакерів – The Wall Street Journal

Відставка Флінна додала гостроти розслідуванням дій російських хакерів – The Wall Street Journal
Майк Флінн

Для демократів найважливіше питання, чи діяв відставний генерал Флінн незалежно, коли розмовляв з російським послом, або за вказівкою з Білого дому

Адміністрація Трампа знову відчула тиск з боку парламентаріїв у зв'язку з її спілкуванням з Росією і діяльністю близького кола Білого дому – після того, як Майк Флінн пішов з посади радника з національної безпеки, пропрацювавши менше місяця, повідомляє The Wall Street Journal.

«Відставка Флінна додала гостроти трьом розслідуванням дій російських хакерів, що ведуться в Конгрес, – йдеться в статті. – Для демократів найважливіше питання, чи діяв відставний генерал Флінн незалежно, коли розмовляв з російським послом, чи за вказівкою вищої посади з Білого дому».

«Американський народ заслуговує знати, за чиїми вказівками генерал Флінн діяв, коли провів ці телефонні переговори, і чому Білий дім чекав, коли ці звіти буде опубліковано, щоб вжити заходів», – сказав сенатор-демократ Марк Уорнер з сенатського комітету з розвідки, який розпочав широке розслідування російського втручання в політичні справи США.

Інші демократи, котрі засідають у цьому органі, натякнули, що комітет з розвідки може надіслати Флінну повістку до суду. «Сенатор Маккейн (республіканець), голова комітету з питань збройних сил, заявив, що відставка Флінна викликає нові питання про наміри адміністрації Трампа щодо Росії Володимира Путіна і процитував репліку Трампа про моральну еквівалентність між США і Росією», – йдеться в статті.

Член палати представників Адам Шифф (демократ, Каліфорнія), впливовий член її комітету з розвідки, написав у Twitter у вівторок: «Ось що мене турбує: це не брехня Флінна коштувала йому посади, а її викриття. [В Білому домі] кілька тижнів все знали і нічого не робили. Чому?»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: