Викрадений бойовиками журналіст Асєєв є в списках на обмін

Викрадений бойовиками журналіст Асєєв є в списках на обмін
Журналіст Станіслав Асєєв (Васін)

Представники ОРДЛО підтвердили українській стороні, що Асєєв включений до списків на звільнення

Представники бойовиків підтвердили наявність імені журналіста Станіслава Асєєва (Васіна) у списках на обмін. Про це в коментарі Радіо Свобода повідомила представник України у Тристоронній контактній групі у Мінську Ірина Геращенко.

«Дуже важко йшли переговори, вибиття, по суті, цієї інформації, що Асєєв перебуває у них. Місце його утримання вони офіційно нам не дали – просто підтвердили, що Станіслав у них, і він включений до списків на звільнення, які ми зараз обговорюємо. Ми знаємо місце утримання Станіслава», – сказала Геращенко.

Вона додала, що переговори тривали впродовж місяця.

За словами Геращенко, українська сторона в переговорах домагалася можливості відвідин Васіна координатором ОБСЄ Тоні Фрішем, який наприкінці серпня був у Донецьку з метою моніторингу умов утримання заручників, але його допустили лише до макіївської колонії, де утримують військовослужбовців.

«На жаль, до Стаса не було доступу жодної міжнародної організації, – ані ОБСЄ, ані ООН, ані Міжнародного комітету Червоного хреста», – сказала Геращенко.

За її словами, до Асєєва також не допускають родичів і не дають йому права на дзвінок матері.

«Ми робимо все, як для звільнення Асєєва, так і для звільнення Романа Сущенка з російської в’язниці, оскільки Мінські угоди вимагають звільнення всіх незаконно утримуваних. Повірте, докладаються всі зусилля», – сказала Геращенко.

Нагадаємо, 28 липняі Москва підтвердила, що бойовики «ДНР» тримають журналіста Асєєва у полоні.

Українській стороні вдалось отримати у представників бойовиків підтвердження місцезнаходження Асєєва.

Наприкінці липня бойовики відпустили двох осіб, затриманих із Асєєвим.

Станіслав Асєєв зник 2 червня у ОРДО. Сім'я та друзі журналіста побоювалися, що він був затриманий окупаційною «владою» і йому можуть загрожувати тортури та жорстоке поводження. Відтоді достовірної інформації про його долю і місцеперебування не було.

Human Rights Watch закликає бойовиків негайно звільнити журналіста Асєєва.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: