Винні у катастрофі МН17 повинні бути покарані – заява Могеріні

Винні у катастрофі МН17 повинні бути покарані – заява Могеріні

Могеріні наголосила, що всі держави, які можуть допомогти в розслідуванні й переслідуванні відповідальних за авіакатастрофу, повинні робити це

Верховний представник Європейського Союзу Федеріка Могеріні наголошує на важливості завершення розслідування катастрофи на Донбасі літака Malaysia Airlines рейсу МН17 для притягнення до відповідальності винних. Про це сказано в заяві Могеріні.
«Робота спільної слідчої групи, відносно окремих підозрюваних, триває; надто важливо, щоб слідчі змогли незалежно й всеохопно провести й завершити свою роботу. Щоб гарантувати, що ті, хто відповідає за катастрофу Боїнга рейсу МН17, були притягнуті до відповідальності й віддані в руки правосуддя, кримінальне розслідування повинне безупинно підтримуватися міжнародним співтовариством», - сказано у заяві.

Могеріні наголосила, що всі держави, які можуть допомогти в розслідуванні й переслідуванні відповідальних за авіакатастрофу, повинні робити це, як цього вимагає резолюція Ради безпеки Організації Об'єднаних Націй 2166.

На її думку, проміжні результати незалежного кримінального розслідування, представлені слідчою групою, свідчать про досягнення прогресу в слідстві.
Могеріні зазначила, що Євросоюз повністю підтримує роботу слідчої групи й схвалює прогрес у розслідуванні.

28 вересня 2016 року було оприлюднено попередні результати кримінального розслідування щодо збиття рейсу МН17. Комісія дійшла висновку, що «Боїнг» збили з території біля селища Первомайське поблизу Сніжного на Донеччині. Ця територія підконтрольна підтримуваним Росією бойовикам на сході України. Як сказано в доповіді, слідству відомі імена 100 осіб, які причетні до перевезення «Бука».
В російському МЗС назвали дані розслідування упередженими і політично мотивованими.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: