Вірус «Пєтя» вже дістався Азії

Вірус «Пєтя» вже дістався Азії
Вірус Petya.A вже вразив комп'ютери багатьох підприємств

Вийшла з ладу система управління порту Індії

Вірус Petya.A, що поширюється схожим чином з шкідливим шифрувальником WannaCry і вже вразив комп'ютери підприємств, портових операторів та урядових структур Європи і США, дістався і до Азії.

Про це повідомляє «Інтерфакс-Україна» із посиланням на агентство Bloomberg.

В результаті кібератаки вийшла з ладу система управління вантажопотоком найбільшого в Індії контейнерного порту імені Джавахарлала Неру, оператором якого є A.P. Moller-Maersk, повідомило міністерство транспорту країни. Система не розпізнає приналежність вантажів.

Є ознаки, що вірус починає поширюватися в Китаї, але масштабних збоїв виявлено не було, сказав Чжен Веньбінь, головний фахівець із захисту інформації Qihoo 360 Technology Co.

Експерти вірусної лабораторії ESET у вівторок заявили, що поширення шкідливої програми-здирника Petya почалося з України. У десятку країн, які найвідчутніше торкнувся вірус, увійшли також Італія, Ізраїль, Сербія, Угорщина, Румунія, Польща, Аргентина, Чехія і Німеччина.

Раніше про хакерську атаку на свої комп'ютерні системи заявили в столичній енергокомпанії «Київенерго». Крім того, «Укренерго» також зіткнулася з проблемами в роботі комп'ютерних систем, але вони не є критичними.

Серед постраждалих від дій вірусу, зокрема, компанії «Київенерго» і «Укренерго», «Укрпошта» і «Укртелеком», мережа АЗС «КЛО».

У той же час в «Енергоатомі» і НАК «Нафтогаз України» повідомили, що кібер-атака їх не зачепила.

Нагадаємо, 27 червня Україну атакував масовий інтернет-вірус. Жертвами хакерської атаки стали Кабінет міністрів, Міністерство інфраструктури, Ощадбанк, Укргазбанк, Укрсоцбанк, OTP банк, Укрпошта, Нова пошта, Аеропорт Бориспіль, WOG, KLO, мережа гіпермаркетів Епіцентр, Чорнобильська АЕС, 24 канал.

Хакерська атака на Україну здійснювалася через програму M.E.doc, заявили у кіберполіції. Водночас, розробник M.E.Doc заперечує причетність до розповсюдження вірусу-здирника.

За фактом масових кібератак відкрито справу за статтею «втручання в роботу комп'ютерів і комп'ютерних мереж».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: