Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу стосовно судді Чауса

Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу стосовно судді Чауса
Вища рада правосуддя відкрила дисциплінарну справу стосовно судді Чауса

Вища рада правосуддя розглянула скаргу голови Дніпровського районного суду міста Києва

Вища рада правосуддя вирішила відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Дніпровського районного суду Києва Миколи Чауса, який перебуває в Молдові під домашнім арештом.

«За результатами розгляду питань порядку денного засідання Третя дисциплінарна палата вирішила:… розглянувши скаргу голови Дніпровського районного суду міста Києва Ластовки Н.Д., відкрити дисциплінарну справу стосовно судді Дніпровського районного суду міста Києва Чауса Миколи Олексійовича», – йдеться в повідомленні управління інформації і забезпечення комунікаційної діяльності ВРП за підсумками засідання дисциплінарної палати 2 серпня.

Як повідомляв «Главком», у березні суд Молдови ухвалив продовжити арешт українського судді Миколи Чауса.

21 березня Молдова почала процедуру екстрадиції до України київського судді-корупціонера Миколи Чауса. Водночас глава Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь не зміг уточнити, скільки часу на неї буде потрібно.

Нагадаємо, 1 березня стало відомо, що суддя Дніпровського районного суду Києва Микола Чаус, який втік з країни після того, як НАБУ викрило його в отриманні хабара в 150 тис. доларів у серпні минулого року, був затриманий в Молдові.

Як повідомив голова Антикорупційної прокуратури Молдови Віорел Морарь, Чаус сам здався правоохоронцям у Кишиневі, з'явившись до поліції. Згодом суд Кишинева заарештував українського суддю Миколу Чауса.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: