«Вишеградська група» підтримує розширення ЄС на шість країн

«Вишеградська група» підтримує розширення ЄС на шість країн
Вишеградська четвірка

Серед них не визнана Україною держава Косово

Глави МЗС країн «Вишеградської групи» підтримують розширення Євросоюзу на шість країн - Чорногорію, Сербію, Македонію, Албанію, Боснію і Герцеговину та не визнану Україною державу Косово. Про це йдеться у спільній декларації, яку ухвалили керівники МЗС Польщі, Чехії, Словаччини, Угорщини у вівторок у Варшаві.

«Розширення ЄС є безцінним знаряддям формування безпеки, стабільності і добробуту Західних Балкан. Так як і було записано у глобальній стратегії ЄС, передбачувана політика розширення становить стратегічну інвестицію в безпеку і добробут Європи і вже до цього часу значною мірою сприяла безпеці на континенті», - йдеться у зверненні.

Міністри «Вишеградської четвірки» висловили підтримку ініціативі створення фонду західних Балкан і готовність до надання цьому проекту технічної підтримки.

Глави МЗС країн «четвірки» закликали шість країн Балканського регіону активізувати зусилля щодо нормалізації і розвитку відносин із сусідніми країнами і розширення діалогу.

Перед прийняттям резолюції відбулися переговори глав МЗС 15-ти країн (крім «Вишеградської четвірки» і країн Західних Балкан - ще міністри з Болгарії, Хорватії, Греції, Румунії, Словенії й Італії) з главою європейської дипломатії Федерікою Могеріні.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: