Військова техніка та військовослужбовці вже вишикувались у центрі Києва

Військова техніка та військовослужбовці вже вишикувались у центрі Києва
REUTERS

Попри дощ у столиці, військові пройдуть урочистим парадом у центрі Києва

Понад 200 одиниць техніки і майже 4 тисячі військовослужбовців, зокрема демобілізовані бійці АТО, пройдуть урочистим парадом у центрі Києва.
Військова техніка вишикувалась у центрі міста з 7-ї ранку. Ймовірно, будуть останні репетиції. Станом на 8 ранку у столиці ллє дощ.
Дійство вже окрестили наймаштабнішим за всі роки незалежності.
Рух транспорту, а в окремих місцях і пішохідний перекрили передусім довкола тих місць, де триватимуть урочистості. Хрещатик перекриють з 8-ї ранку до 10-ї вечора. Закриті для проїзду авто вулиці довкола Михайлівської і Софійської площ - Мала Житомирська, Трьохсвятительська та Михайлівська, та частина вулиці Володимирської; вулиці Прорізна, Богдана Хмельницького та бульвар Тараса Шевченка. Немає руху на вулицях Інститутській та Городецького.
З міркувань безпеки з 8-ї ранку на вхід та вихід будуть закриті метро Майдан Незалежності та Хрещатик з боку Інститутської, а також усі підземні переходи уздовж Хрещатика.
Не проїхати уже в районі площі Слави - там до восьмої вечора триватиме святковий фестиваль. І частково паралізований до обіду буде й лівий берег на Русанівській та Дніпровській набережній - там відбудеться щорічний забіг у вишиванках.
Після параду- опівдні - Хрещатиком та Майданом пройде «Шестя нескорених», у якому візьмуть участь ветерани АТО, волонтери, лікарі, капелани та родичі загиблих героїв.
Військова техніка, запевняють у Міноборони, це бойові машини, які не задіяні у війні на Донбасі. А саме - танки, бронетранспортери кількох модифікацій, артилерійські системи та ракетні комплекси, з армійського резерву, модернізовані на українських підприємствах. І вже після урочистого «Маршу Незалежності» їх передадуть до військових частин.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: