Військові США завдали авіаударів по позиціях «Ісламської держави» у Лівії

Військові США завдали авіаударів по позиціях «Ісламської держави» у Лівії

Американський президент Барак Обама погодив повітряну кампанію на запит лівійської влади і після рекомендацій військового командування США.

1 серпня у Пентагоні повідомили, що авіаудари були здійснені вперше. Їхніми цілями, за інформацією американської сторони, були позиції ісламістів у портовому місті Сирт, яке є місцем народження колишнього лівійського лідера Муаммара Каддафі.

За повідомленням речника Міністерства оборони США Петера Кука, американський президент Барак Обама погодив повітряну кампанію на запит лівійської влади і після рекомендацій військового командування США.

Петер Кук зазначив, що авіаудари у Сирті продовжуватимуться. У цьому місті проживає близько 80 тисяч людей. Воно розташоване між лівійською столицею Тріполі та містом Бенгазі.

З 2011 року, з часу усунення від влади і вбивства лівійського диктатора Муаммара Каддафі, значна частина цієї країни занурилася у хаос.

Наразі у Лівії за владу змагаються два уряди, а кілька угруповань, серед яких й «Ісламська держава», воюють за контроль над нафтовими родовищами.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: