Військовий, нібито затриманий в РФ, самовільно покинув частину, - штаб АТО

Військовий, нібито затриманий в РФ, самовільно покинув частину, - штаб АТО
У ФСБ заявили про затримання на кордоні людини, яка назвалася військовим ЗСУ

Військова служба правопорядку проводить службове розслідування за фактом самовільного залишення військової частини військовослужбовцем

Проведена перевірка інформації про нібито затримання прикордонниками РФ українського громадянина, який представився військовослужбовцям ЗСУ під час переходу кордону в Луганській області.

Про це йдеться в повідомленні прес-центру штабу АТО в Facebook.

«Штаб АТО повідомляє, що проведена перевірка інформації про затримання російськими прикордонниками українського громадянина, який нібито намагався перейти кордон на луганському напрямку і представився як військовослужбовець ЗСУ», - йдеться в повідомленні.

Як наголошується, 6 жовтня військовослужбовець без оформлення необхідних документів на вибуття з військової частини, з усного дозволу командира поїхав додому за сімейними обставинами.

«Військова служба правопорядку проводить службове розслідування за фактом самовільного залишення військової частини військовослужбовцем. А також приймаються заходи щодо розшуку і з'ясування місцезнаходження даного військовослужбовця», - додали в штабі АТО.

Раніше російські ЗМІ заявили, що прикордонники РФ затримали ймовірного військового з України за порушення перетину україно-російського кордону на луганському напрямку.

Нагадаємо, 3 жовтня під час моніторингу державного кордону на Сумщині зникли двоє прикордонників. Водночас російські ЗМІ повідомили про затримання ФСБ двох порушників, які назвались прикордонниками Сумського загону.

Російська сторона поінформувала, що затримала двох українців, які заявили, що є військовослужбовцями Державної прикордонної служби України, і попросила надати відповідні документи, які підтвердили б цих осіб.

4 жовтня перший заступник голови ДПСУ Василь Серватюк повідомив, що найближчим часом планується проведення прикордонно-представницької зустрічі, «в результаті якої очікуємо, що буде здійснено повернення українських прикордонників і за результатами розслідування з'ясовано причину їх затримання».

У п’ятницю, 6 жовтня, стало відомо, що до українських прикордонників, яких затримала російська ФСБ, не пускають дипломатів.

Прокуратурою Сумської області за фактом зникнення двох співробітників відділу прикордонної служби «Зноб-Новгородське» Сумського прикордонного загону розпочато кримінальне провадження. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: