Візит Ердогана в Україну: названо основні теми переговорів

Візит Ердогана в Україну: названо основні теми переговорів
Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган і президент України Петро Порошенко (архівне фото)

На переговорах Порошенка та Ердогана йтиметься, зокрема, про окупований Крим

На переговорах президентів України і Туреччини Петра Порошенка і Реджепа Таїпа Ердогана, окрім економічної співпраці, що стане ключовою на засіданні стратегічної ради Туреччина-Україна, ітиметься про проблеми анексованого Криму і ситуацію, в якій опинилися кримські татари. Про це повідомляють офіси українського і турецького президентів.

«Обговорюватимуться нові шляхи співробітництва з метою подальшого поглиблення відносин стратегічного партнерства з Україною. Буде підписано низку документів. Окрім того, відбудеться обмін думками щодо кримського питання і ситуації, у якій опинилися наші кримськотатарські брати», - ідеться у повідомленні на сайті турецького лідера.
Наприкінці вересня в Анкарі Реджеп Ердоган приймав російського президента Володимира Путіна.
Як повідомляли російські інформагентства, це була п'ята зустріч президентів протягом 2017 року. Турецький лідер, зокрема, двічі приїздив до Росії.
«Туреччина намагається зберегти зв'язки як з Києвом, так і з Москвою, і їй вдається досягати рівноваги. Але ця рівновага крихка і має серйозні подразники», - писало турецьке видання Daily Sabah нещодавно. Одним із них видання називає Крим.
Daily Sabah наголошує, що Туреччина успішно співпрацює у військовій сфері як з Росією, так і з Україною. Попри те, що ці країни перебувають у конфлікті.
«З часів радянського минулого український військово-промисловий комплекс володіє значними ресурсами у ракетній галузі, виробляє двигуни і радари, а це саме те, чого потребує Туреччина. З іншого боку, Київ взяв курс на вступ до НАТО, і Анкара може передати свій досвід», - цитує видання турецького військового експерта Турана Огуза.
«У той же час, є відносини Анкари з Москвою, головним ворогом Києва у регіоні, які також розвиваються на міцній основі - в економіці, спільних проектах у промисловості та у військовій сфері. Однак ситуація в Криму лишається патовою у цьому трикутнику відносин», - відзначає Daily Sabah.
Як вважає директор Центру близькосхідних досліджень Ігор Семиволос, офіційний візит турецького президента до України є демонстрацією того, що Анкарі важливо мати тісніші стосунки із Києвом, попри зміцнення турецько-російських контактів.
«Значною мірою саме Україна вибудувала такі відносини, на які Росія не може вплинути. Києву було важливо вийти із трикутника за участі Росії, і він це зробив», - сказав Ігор Семиволос у коментарі ВВС Україна.

Як повідомлялося, сьогодні з офіційним візитом в Україну прибуває президент Турецької Республіки Реджеп Таїп Ердоган.

У зв'язку з цим у центрі Києва посилено заходи безпеки.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: