Гроші Арбузова можуть повернутися до України

Гроші Арбузова можуть повернутися до України
Сергій Арбузов

Латвія стягнула до державного бюджету 50 млн євро коштів колишніх українських високопосадовців

Рішення Краматорського суду про конфіскацію грошей оточення екс-президента України Віктора Януковича дає підставу Україні звернутися до Латвії щодо повернення 50 мільйонів євро. Про це повідомив генеральний прокурор Юрій Луценко, передає «Інтерфакс-Україна».

«У рішенні Краматорського суду згадуються і ці гроші. Таким чином тепер у нас є можливість у рамках міжнародної конвенції звернутися до Латвійської держави з проханням повністю або частково повернути ці гроші в український бюджет», – заявив він на брифінгу.

Як повідомлялося, 13 вересня латвійське видання LSM із посиланням на розслідування програми De facto повідомило, що латвійська сторона стягнула до державного бюджету 50 млн євро коштів колишніх українських високопосадовців, заарештовані в рамках боротьби з відмиванням брудних грошей.

Видання нагадує, що восени 2014 року генпрокурор України Віталій Ярема оголосив, що у колишнього віце-прем'єра України Сергія Арбyзова в банках Латвії заарештовано 49,3 млн доларів, а на рахунках компанії підприємця і політика Юрія Іванющенка в латвійських банках було заарештовано 32 млн доларів і 72 млн швейцарських франків.

Крім того, команда De facto з'ясувала, що розслідування у даній справі в Латвії триває, однак ні Арбузов, ні Іванющенко, ні Сергій Курченко не фігурують серед підозрюваних. У кримінальному процесі, який веде поліція Латвії, підозрюваних немає.

Нагадаємо, суд останньої інстанції дозволив конфіскацію заарештованих 1,42 млрд доларів, які належали оточенню екс-президента Віктора Януковича.

28 квітня гроші було перераховано до Держказначейства.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: