Влада Киргизстану назвала причину падіння літака

Влада Киргизстану назвала причину падіння літака
Місце падіння літака під Бішкеком

Кількість загиблих унаслідок падіння літака збільшилася до 37 осіб

Падіння вантажного літака Boeing 747-400, який розбився вранці у понеділок, 16 січня, неподалік від столиці Киргизстану Бішкека, сталося через помилку пілота. Про це заявив у телезверненні в понеділок перший віце-прем'єр уряду країни Мухамметкалий Абулгазієв, інформує агентство AFP. 

«За попередньою інформацією, літак розбився через помилку пілота», – сказав він.

За інформацією киргизького урядового штабу з вивчення причин катастрофи, літак належав турецькій компанії AviaCargoTurk. Авіакомпанія Turkish Airlines орендувала цей літак у AviaCargoTurk для перевезення вантажів. До складу екіпажу літака, який транспортував 85 тонн вантажу, входило четверо осіб.

Тим часом кількість загиблих унаслідок падіння літака на будинки села Дача-Суу, розташованого за 2 км на північ від бішкекського аеропорту «Манас», зросла до 37 осіб, більшість з них – місцеві жителі. Потерпілих від трагедії – 15, 11 з них госпіталізовано. 

У Міністерстві закордонних справ України у понеділок повідомили, що перевіряють інформацію про можливу наявність українців серед потерпілих внаслідок краху літака в Киргизстані.

17 січня у Киргизстані оголошено днем загальнонаціональної жалоби за загиблими внаслідок авіакатастрофи.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: