Влада окупованого Криму не пустила Чийгоза на похорон матері

Влада окупованого Криму не пустила Чийгоза на похорон матері
Фото: «Радіо Свобода»

Дружині Чийгоза відмовили в СІЗО зареєструвати заяву з відповідним проханням

Влада окупованого Криму не пустила утримуваного в СІЗО заступника глави Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза на похорон матері. Про те у Facebook написав адвокат Микола Полозов

«Дружина Ахтема Чийгоза Ельміра Аблялімова спробувала передати в СІЗО Сімферополя заяву про надання йому сьогодні можливості взяти участь у церемонії поховання його матері. Черговий відмовився прийняти - неділя, канцелярія закрита, начальника немає», - йдеться у повідомленні.

Як повідомляє Радіо Свобода, прощання з Аліє Чийгоз почалося о 14:00 в селі Долинне (Топчикой) Бахчисарайського району.

Як повідомляв «Главком», в ніч проти неділі в Криму померла Аліє Чийгоз, мама заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу.

Декілька місяців тому лікарі виявили в жінки хворобу у важкій стадії, яка не піддається лікуванню.

У середині червня Міністерство закордонних справ України вимагало від окупаційної влади Криму дозволити заарештованому Чийгозу побачитися з матір'ю, яка перебуває при смерті.

20 червня стало відомо, що Чийгоза таємно вивезли із СІЗО попрощатися з матір’ю. Зустріч Чийгоза з мамою тривала 10 хвилин під час перерви в судовому засіданні.

Зазначимо, що 22 червня підконтрольний Кремлю Верховний суд окупованого Криму продовжив Ахтему Чийгозу арешт на три місяці – до 8 жовтня.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: