Влада Венесуели заявила про теракт на військовій базі (оновлено)

Влада Венесуели заявила про теракт на військовій базі (оновлено)

За повідомленням AP, були зроблені вже кілька арештів

Влада Венесуели заявила, що на військовій базі стався терористичний акт. Про це повідомило агентство AP.

У своєму повідомленні агентство посилається на голову правлячої партїі Діосдадо Кабельйо. Були зроблені вже кілька арештів.

Пізніше стало відомо, що мова йде про базу «Фуерте Парамакай». Кабельйо заявив, що група чоловіків у камуфляжній формі, озброєних гвинтівками, захопила базу, а також випустила відеозвернення, в якому заявила про заколот в місті Валенсія. За словами політика, лояльні уряду військові діяли швидко і оперативно взяли базу під контроль.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Національні установчі збори Венесуели (конституційна асамблея) зняли з посади генерального прокурора країни Луїзу Ортегу Діас.

Раніше 5 серпня 2017 року будівлю прокуратури Венесуели було оточено військами. Прокурор засудила дії військових і закликала військових «зняти облогу».

У п'ятницю, 4 серпня Генпрокуратура Венесуели зажадала припинити діяльність конституційної асамблеї, вибори в яку відбулися 30 липня.

Конституційні збори мають замінити собою парламент країни, де 65% становлять опозиційні нинішньому президенту країни Ніколасу Мадуро сили, а також провести конституційну реформу на тлі масових політичних протестів.

Нагадаємо, Європейський союз засудив застосування сили органами безпеки під час виборів до Конституційної асамблеї у Венесуелі, назвавши його надмірним та непропорційним.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: