Влада знову звітує про зниження цін в Україні

Влада знову звітує про зниження цін в Україні

Зниження споживчих цін у співвідношенні місяць до місяця зафіксовано третій місяць поспіль

В Україні в серпні порівняно з липнем зафіксовано дефляцію (зниження споживчих цін) на 0,3%, при цьому зниження споживчих цін у співвідношенні місяць до місяця зафіксовано третій місяць поспіль.
Як повідомляється на сайті Державної служби статистики України, у річному вираженні, до серпня 2015 року, інфляція в серпні 2016 року прискорилася до 8,4% після 7,9%, зафіксованих місяцем раніше.
З початку року, в січні-серпні, споживчі ціни в Україні зросли на 4,5%.
Згідно з наведеними даними, в серпні в Україні порівняно з попереднім місяцем найбільше подорожчали послуги каналізації – на 10,3%, а також водопостачання – на 8,7%, алкогольні напої та тютюнові вироби – на 2,4%. У річному вираженні найбільше подорожчали гаряча вода та опалення – на 77,2%, електроенергія – на 56,4%, водопостачання – на 27,9%.
Найбільше зниження цін у серпні до липня зафіксовано на овочі – 10,6%, фрукти – 5,1%, взуття – 4,5%. У річному вираженні найбільше подешевшали яйця – на 12,7%, овочі – на 12,4%, природний газ – на 4,3%.
Держстат зазначив, що дані наводяться без урахування окупованого Криму і Севастополя, а також частини зони проведення антитерористичної операції.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: