Владу закликають розібратися з «Інтером», який «розхитує ситуацію в країні»

Владу закликають розібратися з «Інтером», який «розхитує ситуацію в країні»

Медіаексперт звертає увагу влади на те, що «Інтер» щодня вихваляє Опоблок

Влада повинна нарешті проявити політичну волю і навести лад в інформаційному просторі, зокрема з телеканалом «Інтер», який займається розхитуванням ситуації в країні. Про це заявила відомий медіаексперт Наталія Лігачова на своїй сторінці у Facebook.
Вона зазначила, що «Інтер» щодня вихваляє Опоблок (тобто колишніх регіоналів, котрі сплять і бачать себе знову при владі разом із «московськими вигнанцями»), розповідає, як влада знищує країну і який терор в Україні проти опозиції (тобто кліки Януковича, уточнимо) і «незалежних ЗМІ».
«Цього недостатньо, щоб загальнонаціональний канал, створений не просто на аналоговій частоті, тобто належить державі, а ще й на мережі, побудованій за радянських часів тією ж державою (а не власниками каналу!), не міг вести редакційну політику, в якій на баланс і плюралізм думок просто покладено болт?! В якому день за днем, день за днем йде тупий піар «оппо» (Опоблоку. – Ред.), розхитування ситуації в країні, яка веде війну», – наголосила вона.
Лігачова зазначила, що, відповідно до закону і Конституції, телеканали зобов'язані у своїй діяльності реалізовувати принципи об'єктивності і достовірності інформації.
«Нацрада, Мінінформполітики, ВР – не чули? Немає повноважень впливати? І немає можливості провести через парламент відповідні законодавчі зміни, щоб в умовах тієї ж АТО мати адекватний інформаційний порядок денний? І робота над Стратегією інформаційної безпеки де-факто заблокована? Так-так, і Захід сильно стурбований утисками свободи слова... Ну так, ну так...» – написала вона.
«Тільки мені чомусь здається, що немає насправді лише одного – політичної волі. А чим відсутність політичної волі в таких випадках закінчується – всім відомо, тільки ніхто, на жаль, ніколи не виносить уроків. Воно ж так спокусливо зі старими корешами з «кліки» набити ще кілька скринь баблом... Заради цього і щодня повтиратися за «терор проти опозиції» можна», – резюмувала експерт.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: