Власники діамантів, знайдених у скандально відомого прокурора Корнійця, заявили про себе

Власники діамантів, знайдених у скандально відомого прокурора Корнійця, заявили про себе

Стало відомо походження діамантів, які були вилучені під час обшуків у прокурора Олександра Корнійця, підозрюваного в отриманні великого хабара

Діаманти вартістю 1 млн доларів, які шість років тому київська міліція вилучила у столичної компанії «ЮВК Оникс», нині виступають доказами у справі колишнього заступника прокурора Київської області Олександра Корнійця.

Відповідно до інформації з Єдиного реєстру судових рішень, кілька місяців поспіль в суди спрямовуються заяви від представників компанії «ЮВК Оникс», які наполягають: «діаманти Корнійця» належать цій фірмі.

Як стверджують позивачі, коштовності були вилучені в рамках кримінальної справи проти бізнес-структури, до якої входили компанії «ЮВК Оникс», «ЮВГ-Агат», «Альянс СК» та інші.

Відповідно до інформації з судового реєстру, Генпрокуратура відкрила кримінальне провадження у липні 2010 року за фактом підроблення фірмою «ЮВК-Агат» звіту про операції з дорогоцінних металів.

Представники цих компаній наразі через суди вимагають надати матеріали своєї кримінальної справи (суди і прокурори поки відмовляють) і повернути залишки матеріальних цінностей, які були вилучені під час обшуків, які ювеліри називають не обшуками, а «розграбуванням».

При цьому вони аргументують: «привласнені» колишнім заступником прокурора Київської області Корнійцем діаманти, водночас є речовими доказами у кримінальному провадженні, що було відкрито проти них.

Нагадаємо, що справа так званих «діамантових прокурорів» - першого заступника голови слідчого управління ГПУ Володимира Шапакіна і зампрокурора Київської області Олександра Корнійця, спійманих на хабарі в 150 тисяч доларів, рік тому стала найгучнішим корупційним скандалом в країні. Кошти прокурори начебто вимагали у підприємців, що займалися гідронамивом піску під Києвом. Операцію із затримання ініціювали тодішні заступники глави ГПУ Віктора Шокіна - Давид Сакварелідзе і Віталій Касько, яким протистояло оточення генпрокурора, яке захищало підозрюваних. Під час обшуків слідчі знайшли у прокурорів діаманти, кокаїн і півмільйона доларів. При цьому наркотики виявили в будинку, де мешкав Шапакін, а 102 діаманта – у Корнійця.

Більше читайте в матеріалі «Главкому» Нові подробиці у справі «діамантових прокурорів». Знайшлися власники дорогоцінного каміння

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: