«Волинська ухвала»: Тарасюк на знак протесту відмовився очолювати групу у зв’язках з Польщею

«Волинська ухвала»: Тарасюк на знак протесту відмовився очолювати групу у зв’язках з Польщею

Це особистий протест на антиукраїнські дії, на неконструктивізм, на безвідповідальність авторів цих польських постав, - Тарасюк

Народний депутат України Борис Тарасюк склав з себе повноваження голови групи міжпарламентських зав’язків з Польщею, повідомляє «Радіо Свобода». Це рішення депутат пояснює антиукраїнською та безвідповідальною позицією своїх польських колег, які сьогодні визнали Волинську трагедію геноцидом поляків.

«Це так би мовити мій особистий протест на антиукраїнські дії, на неконструктивізм, на безвідповідальність авторів цих польських постав», – сказав Борис Тарасюк.

Депутат вважає, що зараз на часі створення в Україні Інституту Польщі, щоб історики фахово займалися питаннями спільної історії.

«Ми, комітет у закордонних справах Верховної Ради, закликали польських і українських істориків більше уваги приділяти вивченню цих важких сторінок. Щоб цим займалися не політики з обох сторін, відповідальні або безвідповідальні, а щоб цим займалися історики. Тому зараз на часі заснування Інституту Польщі в Україні», – зазначив Тарасюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: