Восени МВФ тричі направлятиме свої місії до України

Восени МВФ тричі направлятиме свої місії до України

Йдеться про технічні місії, які вивчатимуть підготовку проекту держбюджету-2018, пенсійної реформи і т.д.

У вересні-жовтні цього року в Україну прибуде три місії Міжнародного валютного фонду. Про це повідомило FinClub джерело, обізнане про візити місії МВФ.

Йдеться про технічні місії, які вивчатимуть підготовку проекту держбюджету-2018, пенсійної реформи і так далі.

Перша місія почнеться вже в понеділок 4 вересня, ще одна планувалася на 14 вересня. Ця місія може початися 12 вересня.

Незважаючи на публічні запевнення Нацбанку та Мінфіну про те, що Україна до кінця року планує отримувати транші МВФ, деякі представники НБУ налаштовані не так оптимістично.

«У нас немає розуміння, чи буде транш в цьому році. При цьому місія буде, коли в НБУ немає нового голови, і зараз можуть на якийсь час відсторонити міністра фінансів», - говорить джерело в НБУ.

Йдеться про те, що у вересні парламент повинен отримати представлення президента на звільнення глави НБУ Валерії Гонтаревої, яка з 11 травня перебуває у відпустці, а також розглянути подання на призначення нового глави НБУ.

Раніше стало відомо, що в Україну прибуде місія Міжнародного валютного фонду 12 вересня, яка працюватиме протягом 3 днів.

Нагадаємо, Рада директорів Міжнародного валютного фонду схвалила виділення 17,5 млрд дол. Україні за чотирирічною програмою «Механізм розширеного фінансування (EFF)» 11 березня 2015 року.

Програма EFF замінила собою програму Фонду Stand-By, що була надана Україні 30 квітня 2014 року.

Раніше стало відомо, що Міжнародний валютний фонд відклав виділення Україні п’ятого траншу фінансової допомоги розміром 1,9 млрд дол. до осені.

21 серпня Кабінет міністрів України передав у Міжнародний валютний фондінформацію про додаткові варіанти зміни постанови №187 для недопущення підвищення ціни газу для населення з жовтня 2017 року. 

Як повідомлялося, Кабмін підготував два нові варіанти зміни постанови №187, один із яких дозволить уникнути підвищення ціни газу для населення і ТКЕ в новому опалювальному сезоні, а другий - знизити ціну майже на 17%.

Раніше запропонований урядом варіант, який полягає у зміні періоду для підрахунку ціни імпортного паритету, за неофіційною інформацією, не знайшов підтримки МВФ.

Також  голова Незалежної асоціації банків прогнозує, що третього і четвертого траншу МВФ Україна не дочекається.

Читайте також статтю: Роман Шпек: За останні два роки через бездіяльність влади ми втратили $10 млрд кредитів

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: