Вступ Туреччини до Євросоюзу можливий після Ердогана – Єврокомісар

Вступ Туреччини до Євросоюзу можливий після Ердогана – Єврокомісар

Вступ Туреччини до ЄС за нинішніх умов – нереалістичний аж до наступного десятиліття

Єврокомісар з питань цифрової економіки та інформаційного суспільства Гюнтер Еттінгер розповів про перспективи вступу Туреччини до Євросоюзу.

«Хороші відносини з Туреччиною, як і раніше, важливі для ЄС. Вступ (Туреччини до ЄС) за нинішніх обставин аж до наступного десятиліття нереалістичний. Про це можна буде говорити, швидше за все, після Ердогана», – сказав європолітик, передає Kronen Zeitung.

Раніше канцлер Австрії Крістіан Керн заявив про намір ініціювати обговорення серед європейських глав урядів доцільності переговорів про вступ Туреччини до Євросоюзу.

«Ми знаємо, що демократичні стандарти Туреччини недостатні, щоб претендувати на членство», – заявив він.

На його думку, приєднанню Туреччини до ЄС заважають як політичні причини, так і її економічне відставання від європейських країн.

Нагадаємо, президент Реджеп Тайіп Ердоган у вкрай жорсткій формі поклав край спробам представників ЄС порушити питання про недотримання прав людини в Туреччині після придушення путчу. А глава МЗС Мевлют Чавушоглу висунув Брюсселю ультиматум: якщо до середини жовтня ЄС не надасть Анкарі безвізовий режим, угоду щодо біженців може бути розірвано.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: