Втікач із КНДР: Під дією санкцій режим у Пхеньяні не протримається і року

Втікач із КНДР: Під дією санкцій режим у Пхеньяні не протримається і року
Лідер КНДР Кім Чен Ин

Пхеньян прагне мати дружні відносини із Вашингтоном на фоні погіршення відносин із Пекіном

Колишній північнокорейський бюрократ Рі Йонг Хо, який втік до США, заявляє, що КНДР важко переживає міжнародні санкції. При цьому він також сумнівається, що КНДР протримається хоча б іще один рік.

Причиною цьому, за словами Рі Йонг Хо, є те, що останні прийняті США санкції щодо Пхеньяну є безпрецедентними за масштабами. Жодна інша країна не мала справу із такими обмежувальними заходами, пише гонконгське видання The South China Morning Post.

За словами втікача із КНДР, агресивною політикою Пхеньяну керує бажання таким чином нав’язати Вашингтону необхідність встановити двосторонні відносини і при цьому розірвати їх із Південною Кореєю.

Очільник КНДР Кім Чен Ин хотів би, як стверджує Рі Йонг Хо, постійно залишатися при владі, однак для цього йому потрібні гарні відносини зі США і відсутність Сеула як сторони переговорів.

З іншого боку, за час правління молодого очільника КНДР відносини із КНР погіршилися через знищення Кім Чен Ином свого дядька і інших високопосадовців, які мали гарні контакти в Пекіні. Окремо Пхеньян розлютило те, що Си Цзиньпін, як заявив Рі Йонг Хо, відвідав Сеул до того, як зробив відповідний візит до КНДР. Це настільки розлютило Кім Чен Ина, що на засіданні партії у липні 2014 року він почав називати очільника КНР «сучим сином» і всіх китайців так само.

Показовим є те, що сам Рі Йонг Хо радикально протягом останнього року, як пише The South China Morning Post, змінив свій підхід до того, наскільки ефективними є міжнародні санкції як спосіб змінити політику КНДР. До того, як втекти до США, він працював в компанії, головним завданням якої було шукати способи обходити санкції і заробляти таким чином Пхеньяну валютну виручку. Однак в 2014 році Рі Йонг Хо втік разом зі своєю сім’єю із китайського порту Далянь, де він працював до того на уряд КНДР. 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: