Втікач Онищенко написав, що прибув на перегони до Австрії. Але там кажуть, що його не бачили

Втікач Онищенко написав, що прибув на перегони до Австрії. Але там кажуть, що його не бачили

Онищенко не звертався по допомогу у Австрії

Посол України в Австрії Олександр Щерба в інтерв’ю «Главкому» заявив, що нардепа Олександра Онищенка, на арешт якого 5 липня парламент дав дозвіл, в Австрії не з’являвся. Принаймні, по допомогу до дипломатів не звертався.

«Не звертався. Українські мільйонери у нас на облік, на жаль (або на щастя), не стають. Але я підозрюю, що їх тут чимало. Онищенко написав, що він прибув на перегони до Вінер-Нойштадт, це година їзди від Відня. Я поцікавився. Кажуть, його там не бачили», - зазначив Щерба.

Сам Онищенко про своє перебування нібито у Австрії  ще 5 липня повідомив на своїй сторінці у Facebook.

Також відомо, що цими ж днями український нардеп Олександр Онищенко перебував у Москві. ЗМІ заявили, що Онищенко планував у столиці РФ знайти можливість зустрітися з Путіним. Сам Онищенко назвав ці чутки маячнею. 

Нагадаємо, 5 липня, Верховна Рада проголосувала  за зняття недоторканності, затримання та арешт народного депутата Олександра Онищенка. «За» висловилися 263 народних депутата. «Проти» був лише один народний обранець, утрималися 12. Узагалі не голосували 30 нардепів. На засіданні були присутні 306 народних обранців. Про те, хто з депутатів не голосував за зняття недоторканності з Онищенка, можна дізнатись тут.

В НАБУ заявили, що через діяльність Онищенка та його «угрупування» державі було завдано збитків на суму 3 млрд грн, з яких 1,6 млрд - це кошти, отримані від перепродажу газу посередниками й виведені через фіктивні підприємства. 1,3 млрд - це неоплачена сума ренти за користування надрами. В НАБУ заявили про затримання одинадцятого фігуранта цієї справи.

НАБУ вважає Валерія Постного разом з Олегом Рябошапкою організаторами злочинної схеми з розкрадання газу, видобутого в рамках договорів спільної діяльності з ПАТ «Укргазвидобування». Їм обом було висунуто підозру в легалізації доходів, отриманих злочинним шляхом. Щодо Рябошапки і Постного, як повідомляли в прокуратурі, розслідується ще кілька кримінальних справ окрім «газової», однак подробиці поки що невідомі. Суд заарештував на 60 днів 10 осіб, затриманих 15 червня у «газовій справі», у якій також фігурує Онищенко.

 

 

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: