Втікач Онищенко заявив про неможливість його заочного засудження

Втікач Онищенко заявив про неможливість його заочного засудження

Онищенко спростував заяву Холодницького про його можливе засудження

Народний депутат Олександр Онищенко, який переховується від українського правосуддя за кордоном, і з якого парламентарі зняли депутатську недоторканність, спростував заяву голови Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назара Холодницкого про його можливе заочне засудження.

Про це Онищенко заявив у коментарі виданню «Страна».

«При розгляді такого клопотання (клопотання САП до суду про заочне засудження - ред.), участь адвоката обов'язкова. Мої адвокати давним-давно направили в НАБУ свої документи і їх ніхто не викликав, значить таке клопотання судом не розглядається», - заявив депутат.

Також Онищенко нагадав, що заочне провадження неможливе по відношенню до осіб, які мають політичний притулок в іншій країні.

«З української процесуального закону, кримінальні справи стосовно таких осіб повинні передаватися в країни їх проживання. У тому випадку, якщо українське правосуддя, все ж почне такий процес, це буде явним порушенням моїх прав», - додав нардеп.

Як повідомляв «Главком», ввечері 2 жовтня на берегах Женевського озера в Швейцарії відбулася зустріч двох українських підприємців і політиків - Ігоря Коломойського та Олександра Онищенка. Свідком спілкування стала журналістка видання видання «Страна».

«Ми пройшлися по трьом рівням. Причому зверху вниз», - прокоментував тоді зустріч Коломойський.

Нагадаємо, НАБУ розпочало досудове розслідування за фактом розкрадання газу, видобутого за договорами про спільну діяльність із ПАТ «Укргазвидобування» у грудні 2015 року. За версією слідства, в період з січня 2013 року по червень 2016 року члени злочинної організації протиправно заволоділи коштами, отриманими від реалізації природного газу, в розмірі понад 1,6 млрд, внаслідок чого ПАТ «Укргазвидобування» спричинено збитки в сумі більш ніж 740 млн грн.

Загалом слідство встановило причетність до участі у «газовій схемі» 29 осіб. Наразі 7 осіб, у тому числі народний депутат України Олександр Онищенко, перебувають у розшуку, 12 обвинувальних актів стосовно 18 осіб скеровано до суду, із них щодо 7 осіб набрав законної сили обвинувальний вирок.

5 вересня детективи НАБУ також затримали одного з ймовірних учасників злочинної організації, якого розшукували понад рік.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: