Втікач Онищенко звинуватив Порошенка у підкупі депутатів Верховної Ради

Втікач Онищенко звинуватив Порошенка у підкупі депутатів Верховної Ради

Онищенко дав інтерв'ю російському прокремлівському телеканалу, в якому звинуватив Порошенка в жадобі наживи

Президент України Петро Порошенко начебто вимагав гроші у великих бізнесменів, частина цих сум направляв на підкуп депутатів Верховної Ради за просування необхідних йому ініціатив.

Про це в інтерв'ю програмі «60 хвилин« на телеканалі «Росія 1» заявив нардеп від групи «Воля народу» Олександр Онищенко, який стверджує, що начебто має докази, що компрометують главу держави.

«Гроші передавав Порошенко у себе в адміністрації президента, безпосередньо цим займався начальник його охорони Федоров. Йому тільки приносили звіти, скільки депутатів, які голосування», - заявив Онищенко.

Як заявив Онищенко, хабарі давалися начебто для того, щоб просунути рішення про зняття і призначення генпрокурора, зняття керівника Служби безпеки Валентина Наливайченка, просуванні законопроектів щодо судової реформи.

«Всі ці законопроекти не добирали близько 70-80 голосів, які необхідно було докуповувати», - додав він. За словами депутата, переговори зазвичай велися з фракціями, а гроші потім розподілялися між депутатами, але бували й випадки підкупу окремих законодавців.

«Порошенко – людина жадібна, для нього гроші понад усе. Всі великі бізнес-структури були піддані рейдерству з його боку. Поклали близько 100 банків, всі активи загребли собі. Він боїться, що люди будуть фінансувати опозицію. Тому його завдання – перекрити кисень зі заробляння фінансів», – сказав Онищенко.

Зокрема, з його розповіді, переслідування компанії «Нафтогазвидобування« бізнесмена Ріната Ахметова припинилися, коли той заплатив гроші Порошенку.

Він стверджує, що відкинув пропозиції Порошенко домовитися про мовчання.

«Я дійсно передав ці документи спецслужбам Америки. Після моєї заяви про кеші мені стало просто не по собі від того, що СБУ і ГПУ виходять на прес-конференцію і підтирають лайно за президентом України. У нього всякий бізнесмен і політик, який щось говорить проти нього, – рука Кремля і зрадник», – додав нардеп.

Він спілкувався зі студією московського каналу по скайпу, його місцезнаходження не уточнювалося.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: