Washington Post: Путін - фейковий майстер дзюдо?

Washington Post: Путін - фейковий майстер дзюдо?
Путін має чорний пояс з дзюдо
Фото Eurasianet

Президент РФ б'ється тільки з тими, хто в його владі, і всі вони програють заради нього

«Уміння Володимира Путіна в сфері бойових мистецтв стали легендою. Завдяки величезній кількості улесливих матеріалів в російських державних ЗМІ (які часто некритично повторюються американською пресою) Путін має в широких колах репутацію висококласного майстра дзюдо, чиї здібності справляють таке сильне враження і так добре відомі, що стали метафорою його стилю держуправління», - пише The Washington Post.

Видання нагадує: Путін має чорний пояс, а також отримував численні почесті в сфері бойових мистецтв. В інтернеті легко знайти безліч фотографій і відеохроніки, де він з легкістю перемагає супротивників на матах для спарингу. «Він був співавтором книг про дзюдо і навіть зіграв головну роль в навчальному відеофільмі з доречною назвою «Вчимося дзюдо з Володимиром Путіним», - йдеться у статті.

Однак американець Бенджамін Уіттес, редактор блогу Lawfare, присвяченого питанням національної безпеки, який теж захоплюється бойовими мистецтвами, розкритикував Путіна. «Він назвав його «брехуном» намагається вивести на чисту воду, викликаючи російського сильного правителя на поєдинок в будь-якій точці світу, де у Путіна немає повноважень для наказу про його арешт», - йдеться в статті.

За даними газети, Уіттес вперше кинув виклик Путіну восени 2015 року, а в минулі вихідні повторив цей виклик. «За словами 47-річного Уіттеса, який має чорні пояси з тхеквондо та айкідо, багато відеозаписів, де Путін займається дзюдо (а їх величезна кількість), - це «нісенітниця». Зазвичай вони починаються з кадрів, як Путін і його спаринг-партнер розминаються, потім переходять в сцени, де Путін кидає свого супротивника на мат або ставить йому підніжку. Уіттес каже, що партнери Путіна занадто легко падають на підлогу», - йдеться в статті.

«Принаймні, на тих відеозаписах, які я бачив, немає затятих атак на Путіна, і я не бачу жодних ознак того, що його противники хоча б намагаються його здолати», - написав Уіттес в блозі Lawfare. - Відеозаписи - це демонстрації сил, де він хизується своєю майстерністю, а вони заради нього роблять те, що японці називають «укемі» (оборонні падіння).

«У записі в Facebook під назвою «Чому Володимир Путін не буде битися зі мною?», Уіттес сформулював все більш відкрито: «Путін - фейковий майстер бойових мистецтв. Він б'ється тільки з тими, хто в його владі, і всі вони програють заради нього».

Видання коментує: «Про минуле Путіна в сфері бойових мистецтв є багато інформації, він тривалий час пропагує дзюдо та інші техніки бою як шлях до самодисципліни. Чи справді він такий лютий боєць, яким його зображують? Це, звичайно, питання, до якого лише деякі автори, крім Уіттеса, поставилися з сильним скептицизмом».

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: