Яценюк: На порядку денному в США – не зняти санкції з РФ, а змусити її відновити цілісність України

Яценюк: На порядку денному в США – не зняти санкції з РФ, а змусити її відновити цілісність України
Арсеній Яценюк

Можливість зняття санкцій з Росії «рівна нулю», переконаний лідер партії «Народний фронт»

«Увесь апарат системи національної безпеки Сполучених Штатів, Державний департамент і всі наші партнери чудово усвідомлюють, яку Росія ставить перед нами загрозу. Всі усвідомлюють безпосередні загрози, які Росія несе Україні, країнам – членам НАТО і Великій сімці», – про це лідер партії «Народний фронт» Арсеній Яценюк сказав у програмі «Події тижня» на телеканалі «Україна» в неділю, 4 червня.

Він зазначив, що перед тим як нова адміністрація США прийшла в овальний кабінет, «було дуже багато занепокоєння»: «Зараз, після своїх зустрічей у Вашингтоні і в Оттаві, я можу чітко сказати, що ситуація краща, ніж ми очікували. Вся американська машина чудово усвідомлює, хто винен у цій війні. Це Російська Федерація, яка розв'язала цю війну».

Він нагадав, що у ЗМІ лунали ідеї, «що, можливо, Сполучені Штати знімуть санкції з Москви». Лідер «Народного фронту» наголосив, що зараз можливість цього «рівна нулю», нагадавши також, що зараз у Штатах триває розслідування щодо впливу Російської Федерації на виборчий процес у США.

«На моє переконання, весь апарат системи національної безпеки Сполучених Штатів, Державний департамент і всі наші партнери чудово усвідомлюють, яку Росія ставить перед нами загрозу», – наголосив він.

Яценюк також зауважив, що зараз «відбувається напрацювання стратегії, яким чином примусити Росію виконувати Мінські угоди»: «З боку Путіна немає жодного бажання повернути Україні українські території».

«Тому всі усвідомлюють безпосередні загрози, які Росія несе Україні, країнам – членам НАТО і Великій сімці. І це було підтверджено під час нещодавніх зустрічей як країн – членів НАТО, так і Великої сімки», – наголосив він.

«Ніде немає на порядку денному питання зняття санкцій РФ. Зараз на порядку денному – примусити Росію відновити територіальну цілісність української держави», – зазначив Арсеній Яценюк.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: