Як король Швеції вручав Нобелівські премії

Як король Швеції вручав Нобелівські премії
Вручення Нобелівської премії

Сума грошової частини премій за 2016 рік становила 8 млн шведських крон, що дорівнює $932 тисячам

У Швеції відбулася церемонія нагородження Нобелівськими преміями за 2016 рік у сфері медицини або фізіології, фізики, хімії, економіки, а також премією миру.

Король Швеції Карл XVI Густав вручив дипломи й медалі професору з Японії Есінорі Осумі, який став володарем нагороди з фізіології або медицини; трьом фізикам - Девіду Таулессу, Данкану Холдейну і Майклу Костерліцу; володарям нагороди з хімії - Жан-П'єру Саважу, Фрейзеру Стоддарту і Бернарду Ферінгу.

Лауреатами Нобелівської премії з економіки, заснованої у пам'ять про Альфреда Нобеля шведським Держбанком, стали Олівер Харт і Бенгт Хольмстрем, повідомляють РІА Новості.

Американський поет і музикант Боб Ділан - володар нагороди з літератури, який не зміг взяти участь в церемонії, - одержить свою премію, коли йому буде зручно, наступного року.

Раніше в Осло Нобелівську премію миру за 2016 рік вручили президентові Колумбії Хуану Мануелю Сантосу, який уклав угоду про закінчення в його країні громадянської війни, що тривала понад 50 років.

Розпочатий у 1964 році в Колумбії збройний конфлікт між проурядовими силами, ліворадикальним угрупованням "Революційні збройні сили Колумбії" (РЗСК, відоме як FARC) і різними воєнізованими групами забрав життя 222 тис. осіб. 27 вересня 2016 року після кількох років переговорів стало відомо про підписання мирної угоди між владою і РЗСК. Сантос після присудження йому нагороди повідомив, що гроші він має намір віддати жертвам громадянської війни.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: