Як високопосадовці подавали е-декларації в жовтні

Як високопосадовці подавали е-декларації в жовтні

В перший тиждень жовтня чиновники не поспішали з подачею е-декларацій

Експертна група проекту «Дослівно» Комітету виборців України проаналізувала, як українські високопосадовці подавали е-декларації у жовтні.

Згідно з інфографікою, складеною експертами, найбільше декларація подано в останній тиждень подання. Так, станом на 11:00 27 жовтня, за четвертий тиждень жовтня подано 272100 декларацій, а за перший тиждень місяці – всього 1930 декларацій.

26

Попри всі технічні негаразди з подачею е-декларацій, антикорупційна реформа в частині запровадження електронного декларування є успішною, зробили висновок експерти проекту «Дослівно» КВУ

Водночас, досвід багатьох високопосадовців, які багато годин, а інколи навіть і днів витратили на заповнення декларацій та внесення даних, показав, що система електронного декларування потребує суттєвого вдосконалення, зазначають в Комітеті.

Як повідомлялось, багато чиновників скаржилися на недосконалу роботу системи. Серед них Олег Ляшко, Володимир Гройсман та інші. Спікер парламету Андрій Парубій порівняв заповнення е-декларації з детективною історією.

Національне агентство з питань запобігання корупції не прийматиме рішення про продовження термінів декларування, попри технічні проблеми системи.

.

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів
Дата публікації новини: