Яким буде новий навчальний рік. Міносвіти розіслало керівникам шкіл рекомендації на 157 сторінок

Яким буде новий навчальний рік. Міносвіти розіслало керівникам шкіл рекомендації на 157 сторінок

Міністерство освіти внесло чимало змін у навчальні програми

У Міністерстві освіти підготували чимало нововведень до першого вересня, причому зміни стосуватимуться всіх аспектів навчання у школі, йдеться у статті «Главкома».

Серед іншого, у відомстві вважають, що учителі мають проводити більше екскурсій та квестів. Заняття бажано проводити у формі конкурсів та практикумів, а також засвоєнню матеріалу допомагатимуть зустрічі: наприклад, для вивчення іноземних мов – з їхніми носіями. Крім того, у відомстві радять використовувати способи поступового запам’ятовування у процесі роботи. Ще одна рекомендація педагогам від міністерства – мінімізувати використання паперових зошитів, віддаючи перевагу інтерактивним методам навчання.

Що стосується реформування системи оцінювання, тут чиновники МОН прагнуть виключити психологічний тиск на дитину, а отже, оцінки учня мають бути конфіденційними. Це означає, що розголошувати успішність дитини віднині вчителі не мають права ані на батьківських зборах, ані ьпід час занять у класі. Крім того, першокласникам тепер дозволяється користуватися простим олівцем. У початкових класах за виправлення вчителі не мають права знижувати оцінку. Для виправлення помилок у початкових класах учителям не рекомендується використовувати червону ручку.

Міністерство освіти внесло чимало змін у навчальні програми. Серед них зняття фіксованої кількості годин на вивчення кожної теми; із програмових вимог до молодших класів видалено: письмо на дошці; кількісні показники темпу читання. Зазнали змін і самі програми.

МОН зробив ще один важливий крок: залучення батьків до організації навчально-виховного процесу як «рівноправних учасників». «Батьки мають слідкувати за виконанням дитиною домашнього завдання», - зазначається у рекомендаціях відомства. Крім того, визначено нові вимоги до позашкільного навантаження: у 1-му класі домашні завдання не задаються; також домашні завдання не задаються учням на вихідні, святкові та канікулярні дні. У 2–4 класах обсяг домашніх завдань з усіх предметів має бути таким, щоб витрати часу на їх виконання не перевищували чітко встановлених часових меж.

Детальніше читайте у статті  «Главкома»  «Здрастуй, школо! Всі головні зміни, які чекають на вчителів, школярів і батьків у новому навчальному році»

Коментарі — 0

Авторизуйтесь , щоб додавати коментарі
Іде завантаження...
Показати більше коментарів

Читайте також

Дата публікації новини: